22
mei
All Day
Biddinghuizen en Thuis online
Laden Evenementen

Van 22 t/m 24 mei 2021 vindt de 50ste Pinkster­conferentie Opwekking plaats. Het thema van deze jubileum­editie is Het komt door ZIJN naam. Oorspronkelijk was dit het thema voor 2020, maar door de coronamaatregelen en samen­werking met andere partijen is toen gekozen voor Samen Kerk, Samen Sterk. Vanwege die ­maatregelen zal de conferentie dit in aangepaste vorm plaatsvinden. Hiervoor worden verschillende scenario’s ontwikkeld.

Eén van de mogelijke scenario’s is dat er in zeer beperkte mate dag­gasten aanwezig kunnen zijn op het conferentie­terrein, met een programma gericht op volwassenen en gezinnen met kinderen en tieners. Voor het avond­programma wordt dan gefocust op jongeren. Kamperen is dit jaar niet mogelijk en deelnemers moeten zich vooraf aanmelden via een registratie­systeem.

Vanwege de positieve ervaringen en reacties van afgelopen jaar was al eerder besloten de conferentie ook digitaal verder te ontwikkelen. Het digitale programma, waaronder kinder­programma’s, seminars en workshops, is groter dan op het conferentieterrein. \

Opwekking wil kerken en groepen aanmoedigen om het pinkster­weekend in hun kerk te reserveren voor een lokale Pinkster­conferentie. Er worden allerlei programma’s aangeboden en een soort Pinkster­conferentie­pakket, waarmee iedereen in de eigen woonplaats een sfeer van de ­conferentie kan creëren. “Wat zou het geweldig zijn als er overal in Nederland lokale pinkster­vuurtjes ontstaan!”, aldus directuer Ruben Flach.

Ingeval er in mei sprake is van bijzondere omstandig­heden, zoals een lockdown, zal de Pinkster­conferentie geheel digitaal worden aangeboden.

Gegevens

Begin:
22 mei
Einde:
24 mei
Evenement Categorieën:
, ,